O razstavi

Skupnost v času korona virusa

K zaključni razstavi študijskega leta 2019/2020

Vsako študijsko leto je posebno. A letošnje je bilo eno tistih, ki si jih bomo še posebej zapomnili. Seveda je bilo polno zanimivih aktivnosti, ki smo jih skupaj izkusili, in nekatere od njih vam predstavljamo tukaj. Predvsem pa je to leto zaznamovala selitev Akademije nazaj na slovensko stran meje – naj spomnimo, Akademija je po prihodu iz Ljubljane osem let delovala v Gorici, na italijanski strani meje. Ves jesenski semester se je odvil še v palači Alvarez, na Via Diaz 5, v stari Gorici, decembra pa smo se preselili v prostore UNG, na Vipavski 13, v Rožni Dolini, v Novi Gorici. Da bi nove prostore čim prej udomačili, smo še pred selitvijo v njih pripravili semestrsko razstavo in obiskovalci so nas pospremili v novo domovanje. Januarja je v njih že steklo redno študijsko delo. Študentje in sodelavci ugotavljamo prednosti, ki nam jih novi prostori omogočajo, stara Gorica, kjer smo se dodobra udomačili in dobro sodelovali, pa tudi ostaja na razdalji kratkega sprehoda. Stike bomo še naprej gojili, tudi s te strani meje.

Kaj pa korona virus? Seveda je ta letos zaznamoval tudi nas. Semester se je ravno dobro nastavil, ko ga je bilo treba prekiniti, pomagati študentom iz oddaljenih dežel, da so lahko še pravočasno odpotovali domov, in se pripraviti na novo situacijo. Hitro smo vzpostavili spletno delovno platformo in nadaljevali z delom na daljavo, a vseh aktivnosti seveda ni bilo mogoče izvesti. Študentje, ki so bili že pripravljeni na začetek snemanj svojih diplomskih filmov, so verjetno najbolj prizadeti. Nekateri bodo to lahko nadomestili poleti, vsi pa ne, saj so morda vezani na letni čas, na ekipe ali lokacije, ki zdaj niso dosegljive.

Naše razstave so izrazito družaben dogodek. Najprej v pedagoškem smislu, saj jih postavljamo skupaj, v intenzivnem sodelovanju vseh udeleženih, seveda v tesni povezavi s prostorom, razmišljamo tudi o obiskovalcu. Z njimi so-gradimo skupnost. Letošnja koronska pomlad nam jo je tu zagodla. A se nismo dali. Skupnost smo gojili tudi v času korona virusa.

Vabimo vas, da se sprehodite po naši na splet postavljeni razstavi in upamo, da bomo že naslednjo lahko spet izkusili v živo.

Sodelujoči

Študentje in absolventi
Nabil Almanssour, Wadha Amoor, Katarina Blažič, Katarina Brglez, Jelena Cambj, Luka Carlevaris, Carolina Carqueja e Silveira, Vid Cerjak, Pietro Cromaz, Alen Dolšak, Nikola Đorđević, Sagar Gahatraj, Elisabetta Gessi, Maja Grčki, Ece Horasanli, Nika Karner, Abiral Khadka, Amadeja Kirbiš, Eva Sara Krivec, Vasily Kuzmich, Aljaž Lavrič, Martin Lozej, Yevheniya Lyubchyk, Boris Matić, Luka Mavrič, Tijana Mijušković, Larisa Nagode, Anja Paternoster, Miha Reja, Denis Perčič, Kristian Petrovčič, Giulio Pipolo, Katja Pivk, Ana Prebil, Anja Resman, Matej Rimanić, Adriana Ronkali, Ezgi Sakin, Una Savić, Renee Stanič, Reeba Sufyan, Jošt Šeško, Blaž Štolar, Zaryab Tariq, Matija Ternovec, Rok Urbanček, Nikita Velichko, Domen Vinko, Maksimilian Zabukovec, Parisa Zaeri, Staš Zupanc

Sodelavci Akademije umetnosti UNG v letu 2019/2020
Ivan Antić, Rajko Bizjak, Metod Blejec, Urša Bonelli Potokar, Janez Burger, Nataša Burger, Rastko Čirić, Radovan Čok, Jernej Čuček Gerbec, Luka Dekleva, Jože Dolmark, Milanka Fabjančič, Michael Frei, Miha Godec, Rok Govednik, Sarah Günther, Jasna Hribernik, Arne Hodalić, Matjaž Jankovič, Dušan Kastelic, Miha Kelemina, Ana Rahela Klopčič, Nevenka Koprivšek, Andraž Kržič, Timon Leder, Luka Leskovšek, Rado Likon, Boštjan Perovšek, Jan Perovšek, Andrej Pezelj, Tihomir Pinter, Boštjan Potokar, Peter Povh, Kristina Pranjić, Igor Prassel, Arjan Pregl, Metka Pretnar, Peter Purg, Mitja Reichenberg, Rene Rusjan, Neda Rusjan Bric, Jožko Rutar, Kolja Saksida, Jan Simončič, Ana Sluga, Tina Smrekar, Sarival Sosič, Mateja Starič, Maja Stegovec, Robertina Šebjanič, Darko Štrajn, Nives Štefančič, Martin Turk, Boštjan Vrhovec, Mojca Zlokarnik, Jaka Železnikar, Tadej Žnidarčič, Valerie Wolf Gang


Prijavi se na novice AU UNG

Na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici smo ponosni na delo naših študentov in mentorjev. Dovolite nam, da vas nekajkrat letno obveščamo o dogodkih povezanih z akademijo ter dosežkih študentov, diplomantov in sodelavcev.

* indicates required

Podatki, ki nam jih zaupate, bodo uporabljeni izključno v namen obveščanja o naših novicah in ne bodo posredovani tretjim osebam. Odjavite se lahko s klikom na gumb za odjavo v vsakem poslanem e-obvestilu. 

All data you submit will be used exclusively for the purpose of sending our newsletter and will not be given to any third party. You can change your mind at any time by clicking the unsubscribe link in the footer of each newsletter you receive from us.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

UNIVERZA V NOVI GORICI,
AKADEMIJA UMETNOSTI
Vipavska cesta 13, Rožna Dolina
5000 Nova Gorica
Slovenija // Slovenia
+386 5 33 15 223, +386 51 336 770
http://www.ung.si | au.ung.si | info @ ung.si